COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Нови три ареста по делото "Арабаджиеви", иззети са още 500 000 лв.

Специализираната прокуратура е иззела нови 500 000 лв. по делото за укриване на данъци пране на пари, по което обвинени са Ветко и Маринела Арабаджиеви, синът им и две счетоводителки. Още трима души са арестувани в хода на разследването. Новината потвърди в кулоарите на Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров.

от екип на "По света и у нас"
11:52, 12.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Нови три ареста по делото Арабаджиеви, иззети са още 500 000 лв.

Акцията се е провела вчера в Бургас. При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева.

Близо 300 000 лева били в единия от задържаните, който бил свързан с управлението на една от фирмите, чрез които, според разследващите, се източвало ДДС по недействителни доставки към Захарния завод в Пловдив. Останалата част от сумата била в друг пътник в автомобила.

Според информация на "По света и у нас" е засечено, че парите са изтеглени от банка, чийто бандероли били и върху пачките намерени в трезорите, наети от сина на Арабаджиеви - Вълчо. Прокуратурата решава дали да повдигне обвинения на новите задържани.

А на твърдението на адвоката на сем. Арабаджиеви, че вероятно те ще се върнат скоро в България, в кулоарите на парламента главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата не приема уведомления казани пред микрофоните, а по реда на НПК. И увери:

Сотир Цацаров, главен прокурор: Предприети са всички действия по реда на международната правна помощ за установяване на тяхното местонахождение.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева е на работно посещение в Берлин
Екатерина Захариева е на работно посещение в Берлин
Мари Пиетжак: Във Франция е недопустимо хора с пет езика да са в кол центрове
Мари Пиетжак: Във Франция е недопустимо хора с пет езика да са в кол центрове