НОВИНИ

Нови участници в процедурата за многоцелеви изтребител за бойната авиация

Оптимизацията и набирането на кадрови военнослужещи продължава и през тази година - това съобщи министърът на отбраната в Пловдив. Очаква се да бъдат назначени нови 1300 души в поделенията в страната. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов бяха на честването на 75 години от създаването на Парашутната бригада, сега 68-ма бригада Специални сили.

bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 19.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

За новите попълнения в армията са осигурени 30 милиона лева в бюджета на военното министерство - заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Очаква се процедурата по избор на нов многоцелеви самолет за въоръжените сили да стартира в края на април след като бъде обсъдена от Народното събрание:

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Ще поканим не само трите които са участвали досега F-16, „Грипен“ и „Юрофайтър“. Имаме писмо изпратено от „Боинг“ - F-18 следствие на разговори които сме водили. Има и други предложения,както знаете хърватите закупиха почти цяла ескадрила от Израел. Ще поискаме от тях да дадат оферта, тоест ще направим така пълен преглед.

Според Каракачанов съвсем скоро ще бъдат възобновени програмите за модернизация и строеж на бойни фрегати, защото в момента те не са пълноценни. За специалните сили ще бъде реновиран полигонът в село Црънча, но сумата ще бъде намалена от 5 на три милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на операта Макбет на русенска сцена
Премиера на операта "Макбет" на русенска сцена
Клубът по доброволчество в Благоевград дари продукти на кухнята за бедни
Клубът по доброволчество в Благоевград дари продукти на кухнята за бедни