На деветия ден от издирването на заподозрения за убийства Стоян Зайков, полицията се натъкна на гореща следа - открито е оръжие, което по вид и калибър съвпада с това на едно от убийствата. Търсенето на Зайков обаче засега остава без успех.

Вижте повече подробности в прякото включване на Йоана Миланова от Костенец.

Костенец

Според наши източници, оръжието е пушка, а заедно с нея са открити и патрони. Намерени са в скривалище край труднодостъпен пчелин с кошери в близкото до Костенец село Горна Василица, което днес осъмна под полицейска блокада. До обяд районът беше отцепен, а малцина местни жители се осмелиха да излязат на улицата.

От полицията признаха, че имат още много улики. Затова и усилията им са концентрирани в и около Костенец.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Смятаме, че е тук в района, затова сме тук. Освен да гарантираме сигурността на гражданите да са спокойни, ние трябва да стигнем до него.

Дали с откритото оръжие е извършено убийство, тепърва ще се изяснява.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: По вид и по калибър отговаря, ще бъдат назначени съответни експертизи, които да докажат.
Намерено е оръжие като използваното за едно от убийствата в Костенец

Намерено е оръжие като използваното за едно от убийствата в Костенец

Намерено е оръжие, което отговаря по вид и калибър на оръжието, използвано за едно от убийствата в Костенец. Това съобщи главният секретар на МВР Ивай...

Безпрецедентната акция по издирването на Зайков продължава.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Назад във времето в минали периоди се е укривал много по-дълго, с месеци се е укривал, бил е изолиран. Той е способен да оцелява сам. Може да няма помагачи.

От полицията са категорични, че Стоян Зайков не е напускал страната.

Осми ден продължава издирването на Стоян Зайков от Костенец

Осми ден продължава издирването на Стоян Зайков от Костенец

В Костенец продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков. Няма данни той да е напускал страната, заяви вътрешният министър Младен Мар...