Нови улики и гореща следа в издирването на Стоян Зайков от Костенец

На деветия ден от издирването на заподозрения за убийства Стоян Зайков, полицията се натъкна на гореща следа - открито е оръжие, което по вид и калибър съвпада с това на едно от убийствата. Търсенето на Зайков обаче засега остава без успех. Вижте повече подробности в прякото включване на Йоана Миланова от Костенец.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
преди 9 месеци
6016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според наши източници, оръжието е пушка, а заедно с нея са открити и патрони. Намерени са в скривалище край труднодостъпен пчелин с кошери в близкото до Костенец село Горна Василица, което днес осъмна под полицейска блокада. До обяд районът беше отцепен, а малцина местни жители се осмелиха да излязат на улицата.

От полицията признаха, че имат още много улики. Затова и усилията им са концентрирани в и около Костенец.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Смятаме, че е тук в района, затова сме тук. Освен да гарантираме сигурността на гражданите да са спокойни, ние трябва да стигнем до него.

Дали с откритото оръжие е извършено убийство, тепърва ще се изяснява.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: По вид и по калибър отговаря, ще бъдат назначени съответни експертизи, които да докажат.
;

Безпрецедентната акция по издирването на Зайков продължава.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Назад във времето в минали периоди се е укривал много по-дълго, с месеци се е укривал, бил е изолиран. Той е способен да оцелява сам. Може да няма помагачи.

От полицията са категорични, че Стоян Зайков не е напускал страната.

Топ 24
Най-четени