COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Нови задръствания в София заради строителството на метрото

Нови задръствания в София заради строежа на третия лъч на метрото. От днес започна цялостната реконструкция на улица ,,Житница". От Столична община очакват движението между кварталите ,,Овча купел" и ,,Красно село" да бъде затруднено. Оттам съветват да се избягват маршрутите през "Житница" и кръстовището с "Цар Борис III" .

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:42, 11.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Подготовката за ремонта на улица ,,Житница" започна тази сутрин. В района бяха поставени ограждения и допълнителни пътни знаци. От общината заявиха, че шофьорите ще усетят ремонта от утре, когато влизат в сила промените в движението и започва същинската работа.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ремонтът включва цялостна подмяна на настилките, нови тротоари, ново осветление, в същото време се работи и по земното преминаване на "Цар Борис III" на "Красно село".

Ремонтът на отсечката, която е с дължина 1 километър, ще премине на три етапа. Първо ще бъде спряно движението в южното платно в участъка от улица ,,Съвет на Европа" до ,,Коломан", а след това до ,,Овча купел".

Инж. Кирил Зайков, зам.- изпълнителен директор на ,,Метрополитен София": Като цяло ремонтът е предвиден да приключи след три месеца. Надявам се булевардът да бъде обновен до средата на месец септември.

Ремонтът е заради изграждането на третия лъч на метрото между бул." Владимир Вазов" и "Овча купел".

Първите 8 метростанции от третата линия ще бъдат пуснати на два етапа до края на 2019 г.

Третият лъч на метрото трябва да превозва между 120 и 150 хиляди пътници дневно. Линията ще спести на града около 90 000 тона вредни емисии.

От столичния метрополитен заявиха, че работата върви в срок.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Антон Божков е задържан за 72 часа
Антон Божков е задържан за 72 часа
Градушка, колкото топки за голф, удари Бавария
Градушка, колкото топки за голф, удари Бавария