НОВИНИ

Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва

Шестимата нови министри в гръцкото правителство положиха клетва пред президента Прокопис Павлопулос в присъствието на премиера Алексис Ципрас.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:30, 19.02.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
новите министри гръцкото правителство положиха клетва

Йоргос Катругалос е новият външен министър на Гърция на мястото на Алексис Ципрас, който, освен премиер, беше и ръководител на гръцката дипломация.

На позицията алтернативен министър по европейската политика е Сия Анагностопулу, член на СИРИЗА, която е и докладчик по законопроекта за ратифициране на Договора от Преспа, когато беше представен в гръцкия парламент.

От другите промени в гръцкото правителство, вместо Катерина Нотопулу, която е кандидат за кмет на Солун от СИРИЗА, заместник-министър на вътрешните работи, отговорен за Македония и Тракия, е Елефтерия Хазигеоргиу.

Насос Илиопулос, от заместник-министър на труда и социалната защита, е кандидат за кмет на Атина, така че на негово място идва Консантинос Баркас.

Има и промени в Министерството на транспорта и инфраструктурата, където заместник е Танос Мораитис, а в Министерството на миграционната политика заместник-министър е Ангелос Толкас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА готви пилотирана мисия до Марс през 2030 г.
НАСА готви пилотирана мисия до Марс през 2030 г.
Започна Коалиционният съвет при премиера Борисов
Започна Коалиционният съвет при премиера Борисов