НОВИНИ

Новият председател на БСК Радосвет Радев: Бизнесът ни видя всичко за 30 години

Новият председател на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев даде първото си телевизионно интервю в ефира на предаването "Денят започва" с Георги Любенов. Радев коментира всичко актуално по проблемите на бизнеса, предизвикателствата пред работодателите и възможностите за сътрудничество със синдикалните организации.

bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 28.07.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По думите му, под 13% от българския бизнес участва в оперативни програми и поръчки. Това се дължи на факта, че хората откровено презират и се съмняват в програмите на ЕС, в техния смисъл.

Радосвет Радев, председател на БСК: В крайна сметка, българският предприемач осъзнава, че това е като наркотик, наркоза и ще се удави, ако свикне да се справя само с европейски средства.

Председателят на БСК коментира и скандала с поправките на закона за приватизация и обвиненията, че те са лобистки.

Радосвет Радев, председател на БСК: Ако има нещо по-лошо от една лобистка поправка, това е липсата на регламент. Предприемачите в България са видели всичко за тези 30 години, помислете си само... Аз казвам, че са видели толкова, колкото традиционните пазари виждат за 200 години. И това, което винаги е пречело, е липсата на регламент.

Според Радев, голяма част от българите са подобрили качеството на живот и ако успеем да удвоим Брутния вътрешен продукт на 100 милиарда евро през следващите години, тогава вече всички ще го почувстват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандал унищожи звездата на Тръмп на Алеята на славата
Вандал унищожи звездата на Тръмп на Алеята на славата
Драгомир Стойнев: Днес ще бъде празник на Бузлуджа, няма да говорим за ГЕРБ
Драгомир Стойнев: Днес ще бъде празник на Бузлуджа, няма да говорим за ГЕРБ