COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Новият премиер на Австралия обяви промени в кабинета си

Новият премиер на Австралия Скот Морисън прие оставката на досегашния министър на външните работи Джули Бишоп и обяви първите промени в кабинета си, предадоха ДПА и ТАСС.

от БТА
14:05, 26.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Новият премиер на Австралия обяви промени в кабинета си

На пресконференция в Канбера Морисън съобщи, че Питър Дътън се връща в правителството на предишния си пост - министър на вътрешните работи, имиграцията и опазването на границите. Новият министър на енергетиката е Ангъс Тейлър, който според Морисън, има "невероятен опит в решаването на сложни и много сложни проблеми". Преди Тейлър бе министър без портфейл, отговарящ за опазването на правовия ред и киберсигурността.


;

Марис Пейн, която досега бе министър на отбраната, ще оглави външното министерство. Министерството на отбраната поема Кристофър Пайн, който ще напусне поста министър на отбранителната промишленост, а на негово място идва Стивън Чиобо. Досега Чиобо бе министър на търговията, туризма и инвестициите.

Бившият министър на социалната политика Даниъл Техън става министър на образованието, а досегашният му приемник Саймън Бърмингам поема търговията, туризма и инвестициите.

Министърът на здравеопазването Грег Хънт и министърът на комуникациите и изкуствата Мич Файфийлд, които подадоха оставка в четвъртък, се връщат на предишните си постове. Матиас Корман запазва портфейла на финансов министър.

В петък при извънреден партиен вот за лидер на Либералната партия, която влиза в управляващата коалиция, бе избран Скот Морисън. Той смени на поста лидер на Либералната партия и премиер на Австралия Малкълм Търнбул.

Топ 24
Най-четени
Как работи толсистемата в първите часове след старта й
Как работи толсистемата в първите часове след старта й
Деня на миньора отбелязаха в село Панагюрски колонии
Деня на миньора отбелязаха в село Панагюрски колонии