COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Много изненади в новогодишният концерт на Софийската опера

И тази година Софийската опера прави подарък на верните си почитатели. Новогодишният концерт на трупата е дългоочаквано събитие за меломаните. Бляскавият спектакъл събира по неповторим начин фрагменти от най-любимите оперни и балетни заглавия и създава истинско празнично настроение за публиката в залата. Всяка година спектакълът е различен, но винаги е подчинен на желанието да се даде красиво начало на Новата година. Репортаж на Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
09:50, 31.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Животът

Кой отвлича солистите на Софийската опера и за кого ще пеят те в Новогодишната нощ?

Това е изненадата, около която се гради галаспектакъла тази година. Умело съчетаните фрагменти построяват един жизнерадостен разказ, който държи публиката в очакване до самия край на представлението. Ако през сезона акад. Пламен Карталов показва на почитателите на операта лицето си на човек, обърнал поглед към големите философски теми в оперния репертоар, то в концерта на 31 декември той доказва, че умее да се забавлява от живота и в това забавление да увлече артистите и публиката на Софийската опера. По традиция в новогодишната гала пеят и много гости. Тази година обаче фокусът е насочен в друга посока.

Акад. Пламен Карталов - директор на Софийската опера и балет: На първо място представяме 7 млади изпълнители, които ще участват в очакваната премиера на Янините девет братя от Пипков и те ще бъдат официално представени на нашата публика. Заедно с тях имаме гости от чужбина, които е една визитна картичка на нашия театър да показва и нови имена.

Онези, които са посрещали Новогодишната нощ в опера, знаят, че в този спектакъл като артист своя роля получава дори директора. Той често изненадва публиката с необичайна поява я като дядо Коледа, я като добър вълшебник. Какво ще е превъплъщението му тази година, ще разберат само тези, които ще започнат своя празник в Софийската опера.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
Oбсерваторията във Варна се подготвя за половинвековния си юбилей
Oбсерваторията във Варна се подготвя за половинвековния си юбилей