COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете си за развитие

Ръководството на новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието му - до края на тази година да обработят между 200 и 250 хиляди тона зърно, като вече има поръчки за износ на пшеница. До момента в пристанището са вложени 89 милиона евро, в момента се водят преговори с голям инвеститор.

от Светлана Ганчева
20:16, 17.06.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Ръководството на "Пристанище ТЕЦ Езерово" планира да работи за привличането на нови товари, а не като конкуренция на държавното „Пристанище Варна", подчерта Данаил Папазов, управител на фирмата - собственик - „ТЕЦ Варна". Предвидено е изграждане на силози за зърно, като първата поръчка за износ е за средата на юли, и на контейнерен терминал, който да достигне до 200 хил. контейнера годишно.

Данаил Папазов, изп. директор на „ТЕЦ Варна": 200 хиляди контейнера в момента обработват в цяла България всички пристанища. Ние се стремим към нови товари, заради това преговаряме с товародател, който да бъде и инвеститор в пристанището.

Папазов уточни, че от пристанището, което е към ТЕЦ "Варна", очакват преговорите с товародателя-инвеститор да приключат в края на следващия месец. Той съобщи, че държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", което е собственик на кея към пристанището, ще продължи да събира таксите.

И припомни, че за управление на пристанището Ахмед Доган и съдружниците му са регистрирали отделна фирма - „Пристанище ТЕЦ Езерово“.

Папазов коментира прехвърлянето на част от акциите на фирма "СИГДА", която купи ТЕЦ-а преди 2 години от ЧЕЗ. По думите му синът му Станислав и дъщеря му Ивелина не са продали фирмата на Ахмед Доган за 2700 лева. Двамата са платили данъци върху получената сума и при справка може да се провери за каква сума става въпрос, подчерта Папазов.

Данаил Папазов, изп. директор на „ТЕЦ Варна": Ние преговаряхме с доста хора, единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки и подобни компании, беше господин Ахмед Доган и заради това се насочихме към него.

Данаил Папазов съобщи още, че трите блока на ТЕЦ Варна са годни за експлоатация и изпълняват задълженията си като студен резерв.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Отвъд границите: Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото
"Отвъд границите": Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото