НОВИНИ

Работна среща между ГЕРБ и РБ за анекса към коалиционното споразумение

В този час в парламента започва работна среща между преговорните екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок - за анекса към коалиционното споразумение. Шефът на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че днес тръгват разговорите, а в предстоящите 10-15 дни ще има конкретика.

bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 20.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Сред акцентите на срещата са съдебната реформа, изборното законодателство, здравеопазването и енергетиката, обяви Цветанов. Той отказа коментар на думите на Радан Кънев за предсрочни избори, защото, по думите му, би коментирал единната позиция на Реформаторския блок.

Междувременно парламентарните репортери разбраха за среща на Цветанов с ръководството на БСП. Ето и темата, която обявиха след срещата - политическото представителство в Сдружението на общините.

Дора Янкова - депутат от БСП - лява България: "Дискутирахме стабилността на сдружението на общините като един колегиален орган, който обединява енергията на всички български общини и перспективите. Вървят регионалните номинации в момента по устава. Според това кой какво политическо представителство има, това е много последващ етап."
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: "Квотното разпределение е за партиите местни коалиции и инициативни комитети да бъде спазено, за да може действително да спазим духа на толерантността и стабилността на Националното сдружение на общините. Ние се съобразяваме с всички номинации, които ще бъдат направени от БСП лява България, относно техните квоти, които имат - те имат 4. ГЕРБ има 10 и ще се съобразим с всички други партии."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече работни места в Кюстендилско
Повече работни места в Кюстендилско
Здравният министър гарантира, че ваксината Пентаксим е напълно безвредна
Здравният министър гарантира, че ваксината "Пентаксим" е напълно безвредна