НОВИНИ

НС изслуша Цацаров и Радев заради скандал с брата на депутата Георги Стоилов

Изслушване в парламента на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър в оставка Валентин Радев поискаха от ПГ на ГЕРБ. Мотивите за искането касаят случая с брата на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия, който беше арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври миналата година в Русе.

Александър Марков
от Александър Марков
11:00, 13.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На Илия Стоилов са повдигнати обвинения като член на група за рекет на длъжници и разпространение на наркотици, но на 29 август той беше пуснат от Спецсъда срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка".

В парламента стана ясно, че той е напуснал страната на 6 септември 2018 г. легално.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи в оставка: На същия отново е наложена най-тежката мярка, това на 11-ти. Само да спомена, че на 06 септември и с това завършвам, лицето Илия Георгиев Стоилов, лидерът на групата, е напуснал пределите на Република България, легално да подчертая. Не е обявен за издирване и не са му налагани никакви ограничения за напускане на Република България.
Сотир Цацаров, главен прокурор: На 5 април 2017 г. е образувано от Специализираната прокуратура досъдебно производство срещу Организирана престъпна група, занимаваща се с отвличане, принуда и изнудване. На 14 октомври 2017 г., обвиняемите по това досъдебно производство са общо 8, но на 14 октомври 2017 г. лицето Илия Георгиев Стоилов е привлечен в качеството си на обвиняем като участващ в тази организирана престъпна група.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск ще се срещнe с висши духовници от американската католическа църква
Папа Франциск ще се срещнe с висши духовници от американската католическа църква
Макрон представя план за превенция и борба с бедността
Макрон представя план за превенция и борба с бедността