НОВИНИ

НС прекрати процедурата по избор на нов състав на Комисията по досиетата

След предложение на мнозинството Народното събрание прекрати процедурата по избор на нов състав на Комисията по досиетата.

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 04.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според председателя на вътрешната комисия Цветан Цветанов спирането на процедурата се дължи на различните позиции, които имат политическите сили за бъдещето на комисията и необходимостта от широк обществен дебат. Цветанов припомни, че за разлика от ГЕРБ, БСП предлага закриване на комисията.

Дебатите в залата обаче се превърнаха в цветиста словесна битка между ГЕРБ и БСП. Повод за това стана реплика на спрягания доскоро за кандидат-шеф на комисията Антон Тодоров. От трибуната на парламента той се пошегува, че е мумия, която се завръща.

Антон Тодоров - депутат от ГЕРБ: Трябва да знаете, че аз съм като мумията. Не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените. Аз поисках от Борисов и Цветанов да отида в тази комисия. Да - мечта ми е.

Славчо Велков - депутат от БСП: Аз ще ви кажа защо вие прекратявате процедурата, не заради обществен дебат, а защото усетихте обществените настроения за кандидатурата на извънземното, че няма да мине. България се лишава, от уникалната възможност за първи път начело на комисията да застане председател, който идва от друг свят, извънземен, мумия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОТ ​БСП подготвят изцяло нов закон за местното самоуправление и местната власт
ОТ ​БСП подготвят изцяло нов закон за местното самоуправление и местната власт
Детските градини в Бяла вече са безплатни
Детските градини в Бяла вече са безплатни