COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

НС прие на първо четене промени в Закона за МВР

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за МВР, с които се създава нова Главна дирекция ''Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". В нея ще се включат досегашната дирекция "Жандармерия" и Специализираният отряд за борба с тероризма. Според вносителите на промените, така ще се постигне по-добро управление на ресурсите.

Надежда Василева
от Надежда Василева
10:25, 29.11.2019
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
НС прие на първо четене промени в Закона за МВР

Предвижда се глоба до 2000 лева, ако някой наруши физическата неприкосновеност на полицай или пожарникар. Предвидени са и разпоредби, свързани свързани с нови модерни научни методи и повишаване качеството на експертизите, извършвани от Научноизследователския институт по криминалистика.

Друга цел на законопроекта е недопускане на назначения на хора, за които е установена зависимост към наркотични вещества. Както и временно отстраняване на служители, които се явят на работа след употреба на такива вещества. От "Обединените патриоти" заявиха, че между първото и второто четене на закона ще предложат текстове за регламентиране на доброволните отряди, които да помагат за опазване на обществения ред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започна с победа на двойки в Акапулко
Григор Димитров започна с победа на двойки в Акапулко
Отвъд границите: Димитър Минков: Танцът е най-късият път към хората
"Отвъд границите": Димитър Минков: Танцът е най-късият път към хората