НОВИНИ

Няма българи сред пострадалите при изригването на вулкана на Хаваите (СНИМКИ)

В посолството на България във Вашингтон и генералното консулство в Лос Анджелис към момента няма постъпила информация за пострадали български граждани от изригването на вулкана Килауеа на остров Хавай, съобщиха от пресцентъра на Външно министерство. Генералното консулство на България в Лос Анджелис следи непрекъснато ситуацията.

българи сред пострадалите изригването вулкана хаваите снимки
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 19.07.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От 3 май т.г. насам вулканът Килауеа на остров Хавай е в непрекъсната активност. Той се намира във вулканичен парк, в чийто периметър от началото на изригването всички хора са евакуирани. В близост се допускат отделни туристически групи с плавателни съдове, които да наблюдават изригването на вулкана. Вчера един от туристическите плавателни съдове беше засегнат от изригваща лава и бяха ранени 23 туристи.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от подобни турове в района на вулкана, да следят и да се съобразяват с официалните разпоредби за сигурност и безопасност на местните власти.

Дежурен телефон на генералното консулство в Лос Анджелис за спешни случаи: +1 310-437-3606. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антимонополната комисия забрани на Инерком да купи ЧЕЗ
Антимонополната комисия забрани на "Инерком" да купи ЧЕЗ
Превеждат още 61 000 лв. обезщетения за фермери от Странджа и Крайново
Превеждат още 61 000 лв. обезщетения за фермери от Странджа и Крайново