НОВИНИ

Няма да повдигат обвинения на Хилари Клинтън

Генералният прокурор на Съединените щати Лорета Линч заяви, че няма да повдига обвинения срещу Хилари Клинтън за нарушаване на правилата за предпазване на служебната кореспонденция.

bnt avatar logo
от БНТ
06:34, 07.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Във вторник директорът на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми заяви, че Хилари Клинтън, която е кандидат за президентската номинация на американските демократи, е била "изключително небрежна" при използването на личния си имейл като държавен секретар, но въпреки това не вижда основания да бъдат повдигани криминални обвинения по случая. Той обаче остави окончателното решение на министерството на правосъдието.

Линч каза, че е взела решението си след среща вчера с Коми и със следователите по случая, които проучвали дали Клинтън е нарушила законите, като е използвала личен сървър за изпращане на служебни имейли. Един от повдигнатите въпроси бил именно дали тя е боравила небрежно с класифицирана информация. Веднага след обявеното решение, от кампанията на Клинтън излязоха със съобщение в "Туитър", че са удовлетворени от него, тъй като случаят е бил "излишно и умишлено политизиран" от републиканците.

;

Същевременно сенаторът-демократ Бърни Сандърс, който беше основният конкурент на Хилари за партийната президентска номинация обяви намерение да приключи своята предизборна кампания. Според телевизия Ей Би Си, която цитира източници от щаба на Сандърс, се очаква следващата седмица официално сенаторът да подкрепи своята досегашна съперничка. Предполага се, че това може да стане на съвместно събитие на двете кампании в щата Ню Хемпшир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подновяват чартърите от Русия до турските курорти
Подновяват чартърите от Русия до турските курорти
Среща на вътрешните министри от ЕС
Среща на вътрешните министри от ЕС