НОВИНИ

Няма да събират такси в детските градини в Благоевград, когато децата са болни

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов издаде заповед да не се събират такси в детските градини за дните, в които децата не са присъствали заради болест. До новата заповед се стигна, след като Общинският съвет гласува въвеждане на постоянна такса в детските градини и ясли, а това предизвика недоволство сред много родители в областния център.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:44, 25.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Общинският съвет в Благоевград е взел най-правилното решение по отношение отсъствието на децата от детските градини и освобождаването им от такса срещу болничен лист. Това заяви председателят на местния парламент Радослав Тасков.

Радослав Тасков, председател на Общински съвет – Благоевград: „До момента какво беше положението в детските градини? Родителите не бяха длъжни да уведомяват който и да било за отсъствието си от детската градина. 30% от децата ежедневно не посещават детска градина! 30%, това е 1/3, и в същото време директорите в края на месеца независимо дали заради каприз или болест детето не е посещавало детската градина дните, които е отсъствало те се подваждат от таксата.”

Според новата заповед на кмета Атанас Камбитов отсъствията на децата ще могат да се извиняват с болничен лист, в случаите, когато такъв може да се издаде. Освен това ще се признават и други медицински документи, които доказват, че детето наистина е било болно.

„За градините съм против да взимат такси при положение, че детето си е у дома.”

„Когато не се чувства добре няма как да я пратим на градина и си я пазим вкъщи.”

На редовната сесия на Общинския съвет утре съветниците ще изслушат родители, които са поискали да се изкажат по темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможна ли е битка с корупцията?
Възможна ли е битка с корупцията?
МВР отличи граждани за разкриването на шесторното убийство в Нови Искър
МВР отличи граждани за разкриването на шесторното убийство в Нови Искър