Към момента в генералното консулство на България в Солун няма постъпила информация за пострадали български граждани при проливните дъждове на гръцкия полуостров Халкидики, информира МВнР. Към мисията ни за съдействие са се обърнали двама наши сънародници, понесли материални щети и загубили документи вследствие на наводненията.

По информация на официалните гръцки власти най-засегнати са областите на Никити, Мармара, Порто Куфо, Торони и Каламици.
Консулството ни в Солун следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти, информират още от външното ни министрество.

До този момент към мисията ни за съдействие са се обърнали двама наши сънародници, понесли материални щети и загубили документи вследствие на наводненията. Служители на консулството ще посетят засегнатите райони, за да окажат съдействие на засегнати български граждани на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката в засегнатите райони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на генералното консулство в Солун.

Наши сънародници, които са понесли материални щети и/или са загубили документи за самоличност вследствие на проливните дъждове, също могат да се обърнат за съдействие към генералното ни консулство на следните телефони:

0030 2310 829 210, 0030 2310 869 510, 0030 2310 869 520.

Българи в Гърция: ​Ситуацията след наводненията се нормализира (ВИДЕО)

Българи в Гърция: ​Ситуацията след наводненията се нормализира (ВИДЕО)

Бурята в Гърция причини сериозни наводнения на втория ръкав на Хилкидики, където почиват много българи. Нашият колега Георги Донков, който в момента е...

Вижте кадри от потопа в Ситония (ВИДЕО)

Вижте кадри от потопа в Ситония (ВИДЕО)

Сериозни наводнения и щети причини бурята в Гърция. Падналите поройни дъждове са разрушили пътища и инфраструктура, а на места са причинили и свлачища...