НОВИНИ

Няма недостиг на учители във Варна

Въпреки големия брой свободни работни места за учители във Варненска област, недостиг на преподаватели няма. Според Венцислава Генова – началник на Регионалния инспекторат по образование, това е нормален процес преди началото на новата учебна година.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
19:15, 12.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

За всяко едно от обявените вакантни места в училищата кандидатстват няколко преподаватели, което е доказателство, че недостиг на педагози няма.

Венцислава Генова - началник на Регионалния инспекторат по образование във Варна: "Работното място се овакантява или защото са се пенсионирали колеги, или защото са работили на срочни договори, или защото искат да сменят своето работно място."

Във варнененските училища обаче има нужда от повече ресурсни учители.

Венцислава Генова: "Това са колеги, които, за да заемат местата, са необходими по-специални характеристики като професии, като квалификации."

Най-много са свободните позиции за възпитатели в началния и прогимназиалния курс. Сред най-търсените са и преподавателите по чужди езици, по математика и информатика. В момента се провеждат и конкурси за местата на пенсионираните директори. В училище, в което няма одобрен кандидат, постът ще се заема от досегашния директор до избора на нов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов: За 2 години запазихме цената на тока за битовите потребители
Иван Иванов: За 2 години запазихме цената на тока за битовите потребители
Къде трябва да се движат велосипедистите в Русе - дебатът продължава
Къде трябва да се движат велосипедистите в Русе - дебатът продължава