НОВИНИ

​Няма незаконно масово подслушване на журналисти, политици и граждани

Това стана ясно на съвместно заседание на две ресорни парламентарни комисии, което беше свикано след настояване на главния прокурор. Основна тема през 2-та часа обсъждане се оказаха медийни заглавия и тяхното опровергаване.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
22:44, 21.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

За пореден път беше изслушан шефът на Бюрото за контрол на СРС - Бойко Рашков. Той обясни, че е искал да очертае проблемите, но отрече да е използвал термина "масово подслушване". Подчерта, че в последните години сериозно е редуциран броят на СРС-тата, но все още липсва единен регистър за тях. Рашков и Цацаров си размениха реплики, свързани с достъпа на членове на бюрото до доказателства.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Няма да споря юридически, защото имам ясна представа за позициите, които някой ще заеме, считайки себе си за последна инстанция в тълкуването на закона. Но да се спекулира, че главният прокурор е блокирал достъпът на бюрото до веществени доказателствени средства и така е попречил на бюрото е меко казано неистина.
Бойко Рашков - председател на Бюрото за контрол на СРС: Аз мога още неща да кажа, но ми се струва, че ставаме отегчителни с главния прокурор. Той обича да казва едни неистини, че ние произнасяме. Изглежда неговото мнение претендира да е истина от последна инстанция. Ние искаме да обсъдиме като юристи този въпрос.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каталунските сепаратисти изглежда запазват крехко мнозинство според екзит пол
Каталунските сепаратисти изглежда запазват крехко мнозинство според екзит пол
Доган: Няма партия, която е готова да управлява след предсрочни избори
Доган: Няма партия, която е готова да управлява след предсрочни избори