НОВИНИ

Няма обгазяване на въздуха във Ветрен

В град Ветрен, където вчера възникна пожар в дъбова гора, няма обгазяване на въздуха. Днес екипи на пожарната ще продължат огледите на горския масив, за да изгасят и последните останали участъци, които тлеят.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
12:11, 23.08.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

През цялата нощ близо 20 пожарникари и служители на горското стопанство са правили обходи по периметъра на изгорялата дъбова гора, за да не позволят на огъня да прехвърли направените просеки.

Още с изгрева на слънцето дежурните екипи на мястото започнаха да обхождат масива и да гасят разпалилите се нови огнища.

С помощта на GPS системата на горското стопанство ще стане ясен обхватът на пожара, има вероятност засегнатите площи да надхвърлят 400 декара. Водеща остава версията пламъците да са се прехвърлили към гората от сметището край Ветрен.

Радослав Лютаков, кмет на град Ветрен: Сметището по принцип пуши постоянно. Седмица, две като тръгне да запуши трудно се овладява там ситуацията Тази година предстои рекултивация на сметището, има одобрен проект, чакаме финансирането.

Въпреки че сметището е затворено от година, местните хора твърдят, че често виждат камиони, които идват от други населени места, за да изхвърлят отпадъци на мястото.

Благой Фасулков: Няма кой да им направи забележка. В сметището влизат и хора, които търсят желязо.

Екипите на пожарната и днес остават при димящото сметище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за мъртво вълнение по морето
Предупреждение за мъртво вълнение по морето
​Откриват нова златна мина край Крумовград
​Откриват нова златна мина край Крумовград