НОВИНИ

Няма опасност за хората в Хасково след открития уран във водата

Няма опасност за хората в Хасково, след като там беше открит уран в питейна вода, уверява началникът на ВиК-Измир Тодор Марков, съобщи кореспондентът ни Мария Ламбова. Той допълни, че са предприети всички необходими мерки, така че животът и здравето на хората да не бъдат застрашени.

опасност хората хасково открития уран водата
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 12.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

По информация на БНТ водата с уран е била подавана към 4 хасковски квартала. Разпоредено е да бъдат спрени всички тръбни кладенци, които са показали несъответствие в качеството на подаваната вода. Това са 4 от 9-те водоземни съоръжения.

От Регионалната здравна инспекция в Хасково са взели нови проби, които да установят ефективността на вече приетите мерки. Целта е да се предотвратят евентуални здравни рискове при продължителната употреба на водата с отклонения.

Здравната инспекция е поискала и техническа възможност за довеждане на вода от съседни зони за водоснабдяване с качества, които да отговарят на нормативните изисквания.

От министерството на здравеопазването провеждат срещи с всички отговорни ведомства, за да се координират съвместните действия за решаване на проблема и проучване на причините, които са довели намиране на уран в питейната вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на Рекс Тилърсън със Сергей Лавров
Среща на Рекс Тилърсън със Сергей Лавров
Делян Добрев: Възможно е пенсиите да се увеличат два пъти до края на годината
Делян Добрев: Възможно е пенсиите да се увеличат два пъти до края на годината