COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Няма постановление за спиране строежа на зоологическата градина в Пловдив

Софийската градска прокуратура не е поискала отстраняване от длъжност на кмета на Пловдив Иван Тотев, който е обвинен в извършване на престъпление по служба за избора на фирма за строителство на зоологическата градина с което нанесъл щети от 1 милион лева, това съобщи за БНТ говорителят на прокуратурата Зорница Таскова. Тя допълни, че магистратите не са издавали постановление за спиране на строежа. Каква ще е съдбата на почти готовия зоокът провери екипът ни в Пловдив.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
20:00, 12.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Пловдивската зоологическа градина е готова на 98%, съобщи изпълнителят на проекта Вакрил Запрянов. До месец се очаква обектът да получи Акт 16. Остава да се усилят оградите на няколко хабитата по препоръка на консултантите на проекта и зоокътът ще е готов да приема животни. За тези допълнителни строителни работи обаче все още няма официално задание от Община Пловдив, каза Запрянов.

Заместник-кметът Димитър Кацарски отказа да застане пред камера, но разказа че за довършването на зоологическата градина в Пловдив в проектобюджета са предвидени 1 милион лева. Половината от тях ще отидат за укрепване на клетките на бизоните, мечките и елените, каквото предписание са дали експертите, а останалата сума ще бъде изразходвана за изграждане на хабитат на тигъра, който в момента се отглежда в софийската зоологическа градина.

В момента в зоологическата градина има само една клетка с маймуни. Опитът на директора на зоопарка Минко Михайлов да изпрати животните в други градове се оказал неуспешен, защото маймуните домакини не се отнасяли гостоприемно към пловдивските обитатели.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Всички проби за коронавирус у нас до момента са отрицателни
Всички проби за коронавирус у нас до момента са отрицателни
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината