COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Няма пострадали при инцидента в столичен подлез

Падна част от окачения таван в подлеза пред Спортната палата в столицата. За щастие, въпреки натоварения час, в тази част от подлеза в момента на инцидента не е имало хора.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:16, 28.06.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Срути се част от покривната конструкция в подлеза пред Спортната палата в София - на кръстовището на ул. „Гурко" и бул. „Васил Левски" в центъра на столицата. При инцидента няма пострадали. На място незабавно пристигнаха екипи от няколко институции, които обезопасиха участъка.

Части от окачения таван на подлеза се срутили около 10 ч. сутринта.

Очевидец: Просто секунди след като една жена мина така директно до стъклото отгоре се срути и се чу някакъв тътен и започнаха да падат отломки, панелите от тавана.

Жената не е пострадала и се разминала само с уплаха, разказаха очевидци. Ремонт на подлеза е правен преди 2 години от столичния район "Средец". През това време работещи в офиси и магазини в него подавали много сигнали.

Очевидец: Защото тук особено пролетта като се топят снеговете и валят снегове и като валят дъждовете тук навсякъде капе. То си личи, че има нещо, което не е наред.
Очевидец: Беше просто въпрос на време да се стовари това нещо върху някого. Слава Богу, не успяха да уцелят тази женица днес сутринта, но наистина беше на милиметри.

От район "Сердика" заявиха за БНТ, че ремонтът е в гаранция, а след инцидента днес е извикана фирмата-изпълнител, която до дни ще възстанови щетите за собствена сметка. От общината допускат, че инцидентът е предизвикан от задържана вода в конструкцията на тавана. Потвърдиха, че са получавали сигнали за течове в подлеза, но са категорични, че проблемите са били отстранявани.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нелегален цех за храни разкрит в софийското село Елов дол
Нелегален цех за храни разкрит в софийското село Елов дол
Силният дъжд и градушка затрудниха движението в София
Силният дъжд и градушка затрудниха движението в София