Трети ден продължава проследяването на качеството на атмосферния въздух в населените места в близост до възникналия пожар на 2 юни в Шишманци.

Шишманци, Раковски

© БТА

Измерванията от тази нощ (3 срещу 4 юни), показват спазване на нормите по всичките 26 показателя, които се засичат от мобилната станция на Регионалната лаборатория на ИАОС. Показанията за циановодород, засечени в село Шишманци са на 60-70% от границата на допустимото, съобщиха от МОСВ.

Замерванията в района, засегнат от пожара на бившия цех за стоманолеене в Шишманци, ще продължат и през следващите дни. Поради неблагоприятните климатични условия, задържалият се облак с дим над Шишманци и района, и неприятната миризма на изгоряла пластмаса, РИОСВ – Пловдив препоръчва да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в населените места, разположени около пожара на цеха на бившия стоманолеярен завод.

Все още гори заводът за отпадъци в Шишманци

Все още гори заводът за отпадъци в Шишманци

Гори цех за пластмасови отпадъци на територията на завода за преработка на отпадъци край пловдивското село Шишманци. Огънят все още не е потушен. В ин...

Задимен e участък от АМ "Тракия" заради пожара в завода за отпадъци в Шишманци

Задимен e участък от АМ "Тракия" заради пожара в завода за отпадъци в Шишманци

Заради пожар в завода за преработка на отпадъци в с. Шишманци е задимен участък от магистрала "Тракия" в района на 150-ти километър. Това съобщиха от...