НОВИНИ

Няма сериозно пострадали при катастрофата между кола и автобус край Враца

Лек автомобил и автобус с пътници се удариха край Враца. Автобусът е от градския транспорт и в него са се возили и деца. Няма сериозно пострадали. Инцидентът стана тази сутрин на кръстовището на международния път Е-79 и второкласния за Криводол. Леко ранени са 9 души, повечето са пуснати за домашно лечение.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
11:33, 28.05.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Според първоначалните данни автобусът е отнел предимство на леката кола на кръстовището. В автобуса са пътували 12 души, а в лекия автомобил - петима.

Янко Харалампиев, "Пътна полиция" - Враца: Автобусът идва от Криводол към Враца, а лекия автомобил - в посока към град Мездра. Водачите са проверени с техническо средство - не са употребили алкохол.

Автобусът е собственост на „Автобусни превози" - Враца и се ползва под наем от местната фирма за тролейбусен транспорт. Той е пътувал до близко село по линиите на общинската транспортна схема. Произведен е преди 12 години и не е оборудван с колани на седалките. Очевидци казаха, че хората са излизали през строшеното предно стъкло, защото вратата е била блокирана.

инж. Георги Яков, управител на "Автобусни превози" - Враца: Предна лява част на лекия автомобил се удря в предна дясна част на автобуса, той се е наклонил и е паднал върху колата, тоест ударът не е станал в средата на автобуса, защото ако е станал там, ще има повече пострадали хора.

Шофьорът на автобуса има дълъг стаж като водач, а в „Тролейбусни превози" работи от трети март тази година.

Николай Вълков, управител на „Тролейбусен транспорт", Враца: - Какво казва шофьорът на автобуса? - Малко разговарях с него, осъзнава вината си, засега не може да даде обяснение.

Няма пострадали деца, казаха от Спешното отделение на Врачанската болница. За наблюдение е оставено момиче на 19 години с комоцио.

лекар: Всички пациенти са обработени, всички са в задоволително състояние, част от тях са в отделенията на болницата, част са освободени.

Тежката катастрофа затрудни с часове движението по този и без това много натоварен участък от обходния път на Враца. Три часа след катастрофата автобусът бе изправен на пътя с кран и шосето бе разчистено за движение.

Участъкът е сигнализиран като потенциално опасен, тази година това е първото тежко произшествие, което се случва тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 120 години отбелязва читалището в Рила
120 години отбелязва читалището в Рила
Федерика Могерини разговаря с македонския външен министър Никола Димитров
Федерика Могерини разговаря с македонския външен министър Никола Димитров