НОВИНИ

Няма следа от избягалите затворници, полицията в страната е на крак

Синът на издирвания затворник Владимир Пелов днес беше задържан в Ботевград. Уточнява се неговата съпричастност към бягството на баща му от Софийския затвор. Вече повече от 24 часа двамата изключително опасни престъпници Владимир Пелов и Радослав Колев са на свобода.

bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 04.04.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Полицията в цялата страна е на крак. Засилена е охраната на границите. Вътрешният министър допусна ,че вече може да са напуснали страната. Двамата са обявени и за международно издирване. Прокуратурата разследва бягството и действията на надзирателите, служителите на реда и пропуските в охраната са обект и на вътрешна проверка на правосъдното министерство.


;

Ето и коментарите на вътрешния и на правосъдния министър по скандалния случай:


Валентин Радев - министър на вътрешните работи: "Трябва да ви информирам, че за бягството на лицето Владимир Пелов, или за подготовка за бягство имахме оперативна информация още миналата година лятото, която е дадена още тогава и на Министерството на правосъдие и на тези, които са заинтересовани от това. Направени са и са взети необходимите мерки по това, но за жалост се случи така, че той сега е избягал от затвора. В момента работи щаб в СДВР под ръководството на гл. комисар Христо Терзийски, който е директор на Главна дирекция Национална полиция. Усилено се охраняват границите на места, където очакваме, че могат да излязат двамата или единият от избягалите затворници."

Цецка Цачева - министър на правосъдието: "Вярно е, че е имало данни през 2016-та година, че единият от двамата избягали лишени от свобода е бил готов към или поне приготовление към бягство. Реакцията на ръководството тогава е била този човек да бъде спрян от работа, където знаете, че по време на полагането на такъв труд, режимът е по- как да се изразя, не толкова строг. Самият факт, че се осъществява въоръжено бягство, установено по категоричен начин до момента. Единият е бил с нож, другият с огнестрелно оръжие - с пистолет - означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор. Безспорно в случая става дума за човешки грешки, става дума и за техническо неокомплектоване на системите за сигурност, които действат."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как са избягали двамата затворници от Софийския затвор?
Как са избягали двамата затворници от Софийския затвор?
Хиляди полицаи и пожарникари осигуряват безопасността по Великден
Хиляди полицаи и пожарникари осигуряват безопасността по Великден