НОВИНИ

Няма заловен за обира на денонощен магазин в София

Маскиран и въоръжен с пистолет задигна тази нощ оборота на денонощен магазин за алкохол в столичния квртал "Изток". Откраднати са около 500 лв. Все още няма заловен.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:18, 13.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Точно час преди да затворят основния вход за клиенти и да отворят нощното гише, крадецът влиза в магазина, заплашва продавача, като насочва пистолет срещу главата му, взима всички пари от касата и изчезва.

Петър Великов, охрана на съседен блок: Това според мене е някой техен човек, ама кой е що е, един седи винаги там на рафта и си приказват. Казал съм им парите да си ги прибират, ама те са денонощни, как да си ги прибират?

Влизането на крадеца е снимано с охранителна камера, а записите предадени на полицията. Собственините на магазина отказаха коментар, защото са притеснени от случилото се. Според експертите този вид престъпност е заразна.

Проф. Калин Гайдаров, криминален психолог: Има модел на поведение, той се взаимства през споделяне на опит и през едни общи пространства, които тези хора обсъждат и решават, че такъв начин на живот е възможен. Даже удобен и приятен дори.

Жители на квартала, които пожелаха да останат анонимни разказаха за обир на партерен апартамент преди седмица, както и зачестили случаи на разбити коли в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийното министерство ще търси начин за намаляване цената на промишления ток
Енергийното министерство ще търси начин за намаляване цената на промишления ток
Все още издирват извършителите на въоръжен грабеж във Враца
Все още издирват извършителите на въоръжен грабеж във Враца