НОВИНИ

Няма замърсяване след пожара в ТЕЦ "Марица Изток 2", води се разследване

Пожарът в ТЕЦ "Марица Изток 2" е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда, който застрашава работниците в централата и околните населени места. Това стана ясно по време на пряко включване от централата в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от Десислава Минкова
07:42, 25.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Пожарът е локализиран вчера около 16 часа и сега е напълно загасен, увери комисар Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора. Изгорял е коминът на сероочистващата инсталация на Блок 8 на ТЕЦ. Благодарение на работата 16 екипа на пожарната не е допуснато разпространение на огъня до близкия цех, склад за въглища и комина на сероочистката на Блок 7.

Изгорелият комин няма да повлияе на работата на централата, тъй като така или иначе е бил в планов ремонт и не е работел. Самата сероочистваща инсталация не е засегната от огъня, каза комисар Колев.

Гергана Минкова, областен управител на Стара Загора: Няма замърсяване на околната среда и няма опасност за работниците в централата и хората в близост.

Областният управител съобщи, че данните от замерванията на въздуха са публикувани на интернет страницата на централата и могат да се следят от гражданите.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов информира, че вече е направен оглед на мястото на пожара и предстои събирането на показания, за да се определи причината за инцидента.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора: Първоначална версия още няма. Това ще стане, след като бъдат изготвени техническите експертизи и извършено събиране на доказателства. Данни за умишлен палеж няма. Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни валежи и днес, в края на седмицата - захлаждане
Проливни валежи и днес, в края на седмицата - захлаждане
Навършват се 10 години от смъртта на Майкъл Джексън
Навършват се 10 години от смъртта на Майкъл Джексън