Ню Йорк се подготвя за една от най-известните си разпродажби. Аукционна къща "Джулиън" организира традиционния си търг с вещи на холивудски звезди и популярни изпълнители.

Мартин Нолан, изпълнителен директор на аукционна къща "Джулиън": 670 артикула ще бъдат продадени на търг. Представени са всички холивудски величия. Предлагаме истински икони!

30 000 долара това е минималната очаквана цена за зелена жилетка на покойния вокалист на "Нирвана" Кърт Кобейн. Тя има особена стойност за колекционери и меломани, защото певецът е бил с нея по време на подготовката за корицата на последния албум на групата.

Сред другите особено желани артикули е яке на Майкъл Джексън. Очаква се минималната ставка за него да бъде 80 000 долара. Китара, собственост на Принс вероятно също ще стигне до 80 000 долара.

Според предварителните очаквания между 50 и 70 000 долара ще трябва да плати почитател на Боб Дилън, за да стане собственик на ръкописи с текстове на песни на музиканта.

Находката е особено ценна, защото е подписана от талантливия Дилън.

Мартин Нолан, изпълнителен директор на аукционна къща "Джулиън": Най-хубавото на тези търгове е, че всеки може да участва, защото за всекиго има по нещо, на подходяща цена. Например костюм на Майли Сайръс от времената на Хана Монатана, за 200-300 долара. Имаме Шер, Мадона, Лейди Гага, Джеймс Браун, Майкъл Джексън, всички величия!

Разпродажбата е планирана за събота, като ще може да се участва и дистанционно с онлайн наддаване.