Именно оттук тръгва пътят на Доналд Тръмп, тук и Хилари Клинтън влиза в политиката като печели сенаторско място.

След изборния ден световното внимание се насочва към Ню Йорк. Журналисти от всички точки на земното кълбо са тук, сателитните чинии са готови да предават на живо. А тук от център Джавитс Хилари Клинтън ще произнесе своята следизборна реч.

Засилени мерки за сигурност, последни приготовления има и в другия лагер. За първи път двамата претенденти за Белия дом са толкова близо един до друг.

А Доналд Тръмп избра сърцето на Манхатън, където притежава десетки сгради, за своята следизборна реч.

Иначе в Ню Йорк по нищо не личи, че предстоят избори. Единствено големите теливизии имат изборни студиа и по улиците. По традиция щатът гласува за Демократическата партия и хората тук, особено в Манхатън са привърженици на Клинтън.

Джазмин: Жена, която гласува за Тръмп, не знае какви са й приоритетите. Важно е, ако искаме да запазим правата си, да гласуваме за Хилари.

Според тях залогът на този президентски вот е голям.

Предизборната кампания привлича и туристите. На всеки ъгъл се продават тениски или статуетки с лика или на Хилари Клинтън, или на Тръмп.

Саджан: Всеки купува Доналд Тръмп, и Хилари се харчи, но всички купуват Доналд, за да се шегуват.

Политиката превзе уличното изкуство и дори прословутите американски сладкиши. Каква обаче е рецептата за успешен президент според американци ще разберем тази нощ.