​От нашите пратеници: Ню Йорк се подготвя за голямата нощ

Именно оттук тръгва пътят на Доналд Тръмп, тук и Хилари Клинтън влиза в политиката като печели сенаторско място.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
преди 3 години
Чете се за: 00:44 мин.
По света

След изборния ден световното внимание се насочва към Ню Йорк. Журналисти от всички точки на земното кълбо са тук, сателитните чинии са готови да предават на живо. А тук от център Джавитс Хилари Клинтън ще произнесе своята следизборна реч.

Засилени мерки за сигурност, последни приготовления има и в другия лагер. За първи път двамата претенденти за Белия дом са толкова близо един до друг.

А Доналд Тръмп избра сърцето на Манхатън, където притежава десетки сгради, за своята следизборна реч.

Иначе в Ню Йорк по нищо не личи, че предстоят избори. Единствено големите теливизии имат изборни студиа и по улиците. По традиция щатът гласува за Демократическата партия и хората тук, особено в Манхатън са привърженици на Клинтън.

Джазмин: Жена, която гласува за Тръмп, не знае какви са й приоритетите. Важно е, ако искаме да запазим правата си, да гласуваме за Хилари.

Според тях залогът на този президентски вот е голям.

Предизборната кампания привлича и туристите. На всеки ъгъл се продават тениски или статуетки с лика или на Хилари Клинтън, или на Тръмп.

Саджан: Всеки купува Доналд Тръмп, и Хилари се харчи, но всички купуват Доналд, за да се шегуват.

Политиката превзе уличното изкуство и дори прословутите американски сладкиши. Каква обаче е рецептата за успешен президент според американци ще разберем тази нощ.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени