Бившият американски президент Барак Обама разкритикува републиканците за безрезервната им подкрепа към Доналд Тръмп. Обама определи поведението на сегашния президент като "симптом, а не причина" за разделението на страната. Коментарът на Доналд Тръмп беше кратък. Обясни, че заспал по време на речта.

Завръщане на Барак Обама на политическата сцена. За първи път след напускането на Белия дом, той остро критикува Републиканската партия и своя приемник.

Барак Обама, президент на САЩ (2009- 2017 г): Какво се случи в Републиканската партия? Всичко ще е наред, защото има хора в Белия дом, които тайно не следват заповедите на президента. Не, не така функционира нашата демокрация.

Обама разкритува Тръмп за отношението му към медиите и за състоянието на съдебната система. В речта си спомена и надигането на белия национализъм, шовинизма, изтеглянето от парижката сделка за климата и руската афера около Доналд Тръмп.

Обама призова американците да гласуват на парламентарните избори през ноември. "Безразличието е най-големия убиец на демокрацията", заяви Обама.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Гледах речта, но заспах. Установих, че действа много добре на съня.

Не е ясно как ще продължи словесната войната между двамата президенти. Според анализатори, тя още по-силно показва разделението на американското общество.

Обама разкритикува републиканците за безрезервната подкрепа към Доналд Тръмп

Обама разкритикува републиканците за безрезервната подкрепа към Доналд Тръмп

Бившият американски президент Барак Обама разкритикува днес поведението на републиканците, които подкрепят безрезервно Доналд Тръмп и нямат дързостта...