COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Обама се отдава на писане и мълчание

Писане, публично мълчание, прекарване на ценно време с дъщерите и съпругата. С това съобщи, че ще се занимава Барак Обама след като утре сдаде поста президент на Съединените щати на Доналд Тръмп. Обама все пак допусна възможността да се намеси отново в политиката в случай на сериозно подкопаване на устоите на американската демокрация.

от Деян Йотов
19:56, 19.01.2017
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Днес вещите на семейство Обама бяха изнесени с камиони от Белия дом, след като късно снощи президентът Барак Обама даде последната пресконференция за двата си мандата. Това беше и последното му публично появяване преди утрешната церемония по встъпването в длъжност на Тръмп. Макар и налегнат от носталгия, Обама все пак не изневери на стила си и вмъкна в изявленията си няколко шеги на свой гръб.

Барак Обама, президент на САЩ
За мен е важно да мине малко време, за да мога да преосмисля това изумително преживяване, през което минахме. Да направя така, че съпругата ми, с която тази година ще празнуваме 25-ата годишнина на брака си, да остане с мен още малко по-дълго. Искам да попиша малко. Малко да помълча, за да не се слушам вече да говоря толкова много. Искам да прекарам ценно време с момичетата ми.

Тях той сподели, че се опитва да научи на надежда и че единственият край на света е краят на света. С думите за семейството си Обама даде да се разбере, че възнамерява да спази традицията и ако запази някакво място в политиката, то ще е на най-задните редове. Но все пак допусна възможност да надигне глас при определени условия.

Барак Обама, президент на САЩ
Има разлика между нормалното функциониране на политиката и определени моменти, в които според мен основните ни ценности могат да се окажат застрашени. В тази категория сла гам системната ди скриминация, непреодолимите функционални препятствия пред възможността за упражняване на правото на гласуване, институционалните усилия за запушване устата на медиите.

Барак Обама напуска Белия дом с 60 на сто одобрение от американците за свършената от него работа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Еко печки за столичани. Искате – до 20 август кандидатствайте!
Еко печки за столичани. Искате – до 20 август кандидатствайте!
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината