НОВИНИ

"Обединени патриоти" продължават без "Атака"

"Обединените патриоти продължават" да съществуват, но без "Атака". Това заявиха от НФСБ и ВМРО днес в Парламента, след като вчера партията на Волен Сидеров беше изключена от коалицията. От "Атака" все още нямат официална позиция по темата. Вчера от партията определиха решенията като неправомерни.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:31, 26.07.2019
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Никой от 7-те депутати на "Атака" днес не дойде на работа. А председателят на парламента съобщи в залата решението на ВМРО и НФСБ от вчера.

Цвета Караянчева - председател на Народното събрание: Изключва от парламентарната група Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов.

НФСБ и ВМРО потвърдиха, че продължават да изпълняват ангажиментите си към управлението.

Искрен Веселинов - съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО: Коалиция ОП съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите,които е положила в коалиционното споразумение с ГЕРБ. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция,ако има необходимост да договаря пак с ГЕРБ, нека си проведат двустранните контакти.
Валентин Касабов - съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", НФСБ: Не сме женени като за парното, няма вечно. Развод, нормално, 20 човека казаха - не ги искаме и край. Няма драма, животът продължава. Да са живи и здрави.

Какво ще се случи с останалите четирима депутати?

Те имат избор, тъй като имаме добри взаимоотношения с тях, може да останат да се присъединят към нас.

От ГЕРБ коментираха, че спазват принципа да не се месят във вътрешните работи на други партии.

Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ: Би следвало всички спорове те да решат сами помежду си.

БНТ: Имате ли опасения за стабилността на управлението?

Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ: Аз разчитам, че всички са достатъчно отговорни да се придържат към коалиционното ни споразумение за управление, което е все още факт.

Партньорите във властта казват, че няма промяна в управленската формула.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: Няма данни за преформатиране, ако има някакви проблеми, би следвало те да се решат в коалиционния съвет.
Искрен Веселинов- съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО:: Продължава управлението на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Имало е и правителство на малцинството, нали така?

;

Народното събрание гласува промените в Закона за военно разузнаване, според които за директор на служба "Военна информация" вече ще може да бъде назначаван и цивилен служител. Решението мина с гласовете на ГЕРБ, патриотите и ДПС, БСП гласуваха против.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентското вето за самолетите F-16 беше отхвърлено от парламента
Президентското вето за самолетите F-16 беше отхвърлено от парламента
​Каква политика ще води Урсула фон дер Лайен?
​Каква политика ще води Урсула фон дер Лайен?