НОВИНИ

Обединените патриоти и ДПС си размениха остри реплики по темата Асеновград

Ситуацията в Асеновград даде повод на Обединените патриоти и ДПС отново да разменят остри реплики. И двете политически формации заявиха позициите си в декларации от парламентарната трибуна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 30.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

ДПС осъди проявите на агресия и омраза. Мустафа Карадайъ, визирайки патриотите, каза че ролята на политиците е да успокояват обществото, а не да създават допълнително напржение. Той подчерта също, че наказателната отговорност на провинилите се е лична, а прехвърлянето ѝ върху цяла етническа група е крайно опасно.

Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС Налагането на езика на омразата, насаждането на омраза, официализирането на омразата е на път да създаде проблем на демокрацията в страната ни. Симптомите са повече от тревожни. И всъщност какво имам предвид - ясно казано - пожар не се гаси с бензин.

От своя страна Обединените патриоти обвиниха ДПС, че са в основата на това "законът на гетото да поставя под въпрос закона на държавата". Те заявиха, че като част от управляващото мнозинство ще вземат всички необходими мерки, за да се гарантира обществения ред.

Милен Михов - ПГ на "Обединени патриоти": Трябва да се вземат всички необходими мерки да се възстанови редът и да се демонстрира твърда решителност, че всички български граждани имат еднакви права, но и еднакви задължения. Търпимостта, към което и да било незаконие днес, утре ще се взриви, така, както вече виждаме в Западна Европа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маноил Манев: Със захаросани приказки проблемите в МВР не се решават
Маноил Манев: Със захаросани приказки проблемите в МВР не се решават
Петър Пунчев представи новата си книга Вие сте тук
Петър Пунчев представи новата си книга "Вие сте тук"