COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Оборудват 12-а поликлиника с нова апаратура

12-а поликлиника в квартал "Люлин" ще бъде оборудвана с нова апаратура. Всички медицински уреди в гинекологичния и рентгеновия кабинет, както и в клиничната лаборатория и физиотерапията, ще бъдат подменени до два месеца. Модерната техника е на стойност 420 хиляди лева и е осигурена със средства от Фонда за устойчиво градско развитие на София и от бюджета на поликлиниката.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
20:55, 11.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Животът

Всяка година близо 200 хиляди души търсят лечение в 12-а поликлиника в "Люлин". Стефка Велчева е една от тях. Въпреки че е доволна от медицинската помощ, която получава, жената признава, че липсата на съвременна техника я притеснява.

Стефка Велчева - пациент: "Лекарите с очи и ръце не могат всичко да установят, така че техниката си казва своето предимство."

Част от уредите в лабораторията и гинекологичния кабинет вече са подновени и се използват. До два месеца в общинската болница ще бъдат доставени и рентгеновия апарат и мамографа. С модерното оборудване ще се изпълняват повече медицински процедури, а това ще увеличи броя на пациентите, категорични са лекарите.

Васил Василев - управител на 12-и ДКЦ: "Смея да твърдя, че с тази медицинска апаратура 12-и ДКЦ вече е оборудвано на много високо ниво и близките години, дори аз като лекар казвам, че няма да имаме нужда от инвестиции за купуване на такава медицинска апаратура."
Диана Дичкова - пациент: "Голяма привилегия за гражданите."

Предстои саниране на сградата, подмяна на дограмата и поставяне на LED осветление. Очаква се след ремонта сметките за отопление и ток да паднат с 30%.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Обвиненият за поръчител на убийството на Станка Марангозова се издирва от Интерпол
Обвиненият за поръчител на убийството на Станка Марангозова се издирва от Интерпол
Археолози откриха данъчната служба на Никополис ад Иструм
Археолози откриха данъчната служба на Никополис ад Иструм