НОВИНИ

Оборудват 12-а поликлиника с нова апаратура

12-а поликлиника в квартал "Люлин" ще бъде оборудвана с нова апаратура. Всички медицински уреди в гинекологичния и рентгеновия кабинет, както и в клиничната лаборатория и физиотерапията, ще бъдат подменени до два месеца. Модерната техника е на стойност 420 хиляди лева и е осигурена със средства от Фонда за устойчиво градско развитие на София и от бюджета на поликлиниката.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
20:55, 11.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Всяка година близо 200 хиляди души търсят лечение в 12-а поликлиника в "Люлин". Стефка Велчева е една от тях. Въпреки че е доволна от медицинската помощ, която получава, жената признава, че липсата на съвременна техника я притеснява.

Стефка Велчева - пациент: "Лекарите с очи и ръце не могат всичко да установят, така че техниката си казва своето предимство."

Част от уредите в лабораторията и гинекологичния кабинет вече са подновени и се използват. До два месеца в общинската болница ще бъдат доставени и рентгеновия апарат и мамографа. С модерното оборудване ще се изпълняват повече медицински процедури, а това ще увеличи броя на пациентите, категорични са лекарите.

Васил Василев - управител на 12-и ДКЦ: "Смея да твърдя, че с тази медицинска апаратура 12-и ДКЦ вече е оборудвано на много високо ниво и близките години, дори аз като лекар казвам, че няма да имаме нужда от инвестиции за купуване на такава медицинска апаратура."
Диана Дичкова - пациент: "Голяма привилегия за гражданите."

Предстои саниране на сградата, подмяна на дограмата и поставяне на LED осветление. Очаква се след ремонта сметките за отопление и ток да паднат с 30%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Панчо Пасков - българската изненада във фехтовката на Олимпиадата в Рио
Панчо Пасков - българската изненада във фехтовката на Олимпиадата в Рио
Две експлозии в тайландския елитен курорт Хуа Хин
Две експлозии в тайландския елитен курорт Хуа Хин