COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Забраниха достъпа до жилищата под моста в Генуа

Достъпът до жилищата, останали под останалата част на рухналия моста в Генуа, е забранен, защото откъм източната страна се чува скърцане, съобщи пожарната, цитирана от ДПА.

от БТА
13:15, 20.08.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
Забраниха достъпа до жилищата под моста в Генуа

Като мярка за безопасност, евакуираните от жилищните сгради под моста вече нямат право да влизат в тях, за да си вземат някакви вещи.

„Изглежда звуците, които мостът издава, са различни от тези, които се чуваха предишните дни“, заяви говорителят на пожарната.

В района са спрели да работят и пожарникарите, но дейностите за разчистване в другите засегнати части от срутването, като например в пресъхналото корито на реката и по железопътните линии, продължават, добави той.

;

Във вторник част от моста „Моранди“, по който минава магистрала, се срути и над 30 леки коли и камиона паднаха от височина 45 м. Загинаха 43 души.

Италианското правителство обвини за трагедията компанията оператор на магистралата „Аутостраде пер л'Италия“. Компанията, собственост на семейството, притежаващо модната марка Бенетон, отрече да е било проявено нехайство.

Топ 24
Най-четени
Гранична полиция е спряла да преминат у нас две имигрантски групи
Гранична полиция е спряла да преминат у нас две имигрантски групи
Отвъд границите: Невена Рахнева и няколкото причини за пътуване
"Отвъд границите": Невена Рахнева и няколкото причини за пътуване