НОВИНИ

Обраха инкасо автомобил в столицата

Задигнати са около 300 хиляди лева. Обирът е станал снощи пред търговски център в София, а извършителите се издирват. По първоначална информация на СДВР - те са оставили в автомобила повече пари отколкото са взели, а инкасо екипът не е спазил изискванията за безопасност.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова Оператор: Велизар Миленков
11:15, 28.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Моментът за действие на обирджиите настъпва, когато единият охранител слязъл от инкасо автомобила и тръгнал към търговския център. Озадачава фактът, че вратата на бронираната кола не била заключена.

По първоначална информация, обирджиите са заплашили шофьора на инкасо автомобила с оръжие, а след грабежа са му сложили белезници.

Инкасо екипът не спазил още от мерките за сигурност.

Ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР: Странно защо те, отивайки там, не са спрели пред самия мол, каквито са изискванията, а са спрели на локалното платно, което е на около 200 метра от централния вход на мола.

Срещу шофьора не е използвано насилие. По-късно полицията го открива в инкасо колата в близост до търговския център.

Ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР: В автомобила при извършване на огледа също беше установена голяма сума пари, която си е на мястото.
БНТ: Те не са взели всичко?
Ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР: Точно това е, това е странното, тъй като са имали възможност да вземат абсолютно всичко. Говорим за сериозна сума пари - около 700 хиляди лева е имало в автомобила. Предстои да видим, но около 300 хиляди може би липсват.

Защо извършителите оставили повече отколкото взели - все още не е ясно. При грабежа няма пострадали, а обирджиите се издирват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов изследователски кораб ще получи Институтът по океанология във Варна
Нов изследователски кораб ще получи Институтът по океанология във Варна
Безплатно обучение по две педагогически магистърски програми в Пловдив
Безплатно обучение по две педагогически магистърски програми в Пловдив