НОВИНИ

Обраха Централната поща в Хасково (СНИМКИ)

Неизвестни обраха парите за пенсии от Централната поща в Хасково. Засега не е ясно каква е открадната сума, но тя е голяма. Към момента се извършват огледи от полицията, а сградата е затворена. Моментът на обира не е избран случайно, тъй като от вчера е започнало изплащането на пенсиите.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
09:17, 08.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Обирът е станал около 2 часа през нощта. Крадците са действали много професионално. Те са проникнали в двора на пощата, след като са срязали две метални решетки на външната ограда. След това групата е влязла в сградата. Охранителят бил завързан, а охранителната система неутрализирана. Крадците са се опитали да заличат следите си.

По неофициална информация те са залели всичко с белина и са разпръснали косми, взети най-вероятно от фризьорски салон. Нападателите са срязали три метални каси, от където са задигнали голяма сума пари, предназначена за пенсии. Сигналът за обира е подаден от случаен минувач, чул виковете за помощ на пазача. Срещу него не е упражнявана сила, и той е добре.

комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР-Хасково: В момента тече оглед, и случаят е докладван на прокуратурата. След приключване на огледа и докладване на ревизията ще е ясно каква сума е открадната сума. Има камери, които тепърва предстои да бъдат разгледани и да се започне разследването.
Иван Стоянов, окръжен прокурор: Незабавно са започнали процесуално-следствени действия, води се досъдебно производство, към настоящия етап срещу неизвестен извършител.
;

Работи се по няколко версии, включително и намеса на вътрешен човек. Централната поща е затворена, а хората се връщат:

Трендафил Василев: - Притеснявате ли се? - Как няма, лекарства трябва да вземам, как няма да се притеснявам.

Вълко Йорданов: Как няма да се притесняваме, ние на това разчитаме.

Сградата няма да работи през целия ден. Изплащането на пенсиите се извършва в останалите пощенски клонове в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1,28 млрд. лева не достигат в НЕК
1,28 млрд. лева не достигат в НЕК
Мая Манолова: Поголовно се съдят граждани за погасени по давност задължения
Мая Манолова: Поголовно се съдят граждани за погасени по давност задължения