COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Обърнат ТИР блокира трафика по АМ "Тракия", шофьорът е в болница

Автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик остава затворена за движение в посока София заради обърнат турски ТИР. Образувала се е километрична опашка от чакащи автомобили и камиони. Обходният маршрут е през пътен възел "Цалапица" през Пазарджик. При инцидента е пострадал шофьора, който е настанен в болница.

от Мариела Хубинова
12:24, 23.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Сигналът за катастрофата е подаден към 2:20 часа тази нощ. Най-вероятната причина за обръщането на ТИР-а е заспиване на турския шофьор. Той е откаран от екип на Спешна помощ в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, с лека травма на главата. Пробата му за алкохол е отрицателна.

При удара тежкият камион е отнесъл близо 100 метра от разделителната мантинела и се е обърнал на една страна като е препречил и трите ленти на магистралата в посока София.

;

ТИР-ът е превозвал около 20 тона замразена риба, която се е разпиляла по платното. Повече от два часа бригада хамали се наложи да прехвърлят товара от катастрофиралия ТИР в друг.

Николай Манолов: Обади ни се шефа, каза на магистралата има обърнат ТИР, трябва да се прехвърли товар в друг.

На мястото на катастрофата имаше екипи на агенция Митници. Инспекторите ще опишат количеството на товара и ще пломбират претоварения ТИР. От агенцията по безопасност на храните също трябва да дадат становище дали рибата е годна за консумация след като няколко часа е останала извън хладилния камион.

След като ТИР-а бъде изтеглен, платното трябва да се измие. Веднага след това движението ще бъде възстановено.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
​Лъвица уби дългогодишния си партньор​ в зоопарк в Индианаполис
​Лъвица уби дългогодишния си партньор​ в зоопарк в Индианаполис