НОВИНИ

Обърнат ТИР блокира трафика по АМ "Тракия", шофьорът е в болница

Автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик остава затворена за движение в посока София заради обърнат турски ТИР. Образувала се е километрична опашка от чакащи автомобили и камиони. Обходният маршрут е през пътен възел "Цалапица" през Пазарджик. При инцидента е пострадал шофьора, който е настанен в болница.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
12:24, 23.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Сигналът за катастрофата е подаден към 2:20 часа тази нощ. Най-вероятната причина за обръщането на ТИР-а е заспиване на турския шофьор. Той е откаран от екип на Спешна помощ в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, с лека травма на главата. Пробата му за алкохол е отрицателна.

При удара тежкият камион е отнесъл близо 100 метра от разделителната мантинела и се е обърнал на една страна като е препречил и трите ленти на магистралата в посока София.

;

ТИР-ът е превозвал около 20 тона замразена риба, която се е разпиляла по платното. Повече от два часа бригада хамали се наложи да прехвърлят товара от катастрофиралия ТИР в друг.

Николай Манолов: Обади ни се шефа, каза на магистралата има обърнат ТИР, трябва да се прехвърли товар в друг.

На мястото на катастрофата имаше екипи на агенция Митници. Инспекторите ще опишат количеството на товара и ще пломбират претоварения ТИР. От агенцията по безопасност на храните също трябва да дадат становище дали рибата е годна за консумация след като няколко часа е останала извън хладилния камион.

След като ТИР-а бъде изтеглен, платното трябва да се измие. Веднага след това движението ще бъде възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенската опера e във финансов колапс
Русенската опера e във финансов колапс
Илияна Йотова: С искането на оставка на Валери Симеонов имаме криза в кабинета
Илияна Йотова: С искането на оставка на Валери Симеонов имаме криза в кабинета