НОВИНИ

Община Благоевград отпуска финансова помощ на онкоболница

Община Благоевград отпуска еднократна финансова помощ на онкоболницата в града, за да бъдат платени стари задължения към фармацевтични компании за лекарства и медикаменти. Финансирането беше прието единодушно от общинските съветници.

община благоевград отпуска финансова помощ онкоболница
bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 02.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Към момента онкоболницата има вече похарчени 310 000 лева за лекарства. Тази сума е надхвърлила лимита на здравното заведение, предвидено от касата от 25 000 лева. Парите от общината ще решат частично проблемите на болницата.

Д-р Георги Георгиев - управител на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина": В момента дори правим всички необходими разчети в болницата, за да видим как ще продължим оттук насетне с работата, обема дейност, която ще предлагаме. Надявам се да намерим правилните решения, за да може болницата като цяло да бъде запазена.

Над един милион лева възлизат задълженията на онкологичното заведение към момента. Въпреки това от община Благоевград са категорични, че няма да допуснат фалит и затваряне на единствената в Югозападна България онкологична болница.

Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград: Рано или късно, трябва малко по-твърда ръка и да се вземат по кардинални решения. Въобще не говорим за закриване. Оптимизация - означава съвсем друго, и ръководството много добре знае за какво иде реч.

В Специализирана болница за активно лечение по онкология "Свети Мина" се лекуват пациенти не само от Благоевградска област, но и от Кюстендилска.

Ако не се намерят допълнителни финансови средства, може да се стигне до закриване на отделения и до съкращение на част от персонала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да пазим чистотата на местата за къмпингуване
Как да пазим чистотата на местата за къмпингуване
Таксиметрови водачи в Благоевград искат по-високи цени на услугите им
Таксиметрови водачи в Благоевград искат по-високи цени на услугите им