НОВИНИ

Община Чупрене е административно блокирана заради арестуването на кмета

Община Чупрене е блокирана административно, заради липсата на кмет. Ваньо Костин беше задържан преди две седмици по обвинения за длъжностни престъпления. В общината няма заместник-кмет и документите остават без подпис, спрени са и всички разплащания.

bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 22.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Всеки разход в общината е с подпис на кмета, затова са спрени плащанията към доставчици. Има опасност от неустойки заради неспазени срокове, а училищните автобуси не пътуват, тъй като трябват нови винетки.

Асен Джунински, секретар на община Чупрене: Служителите не могат да получат и трудовите си възнаграждения към момента, тъй като няма кой да подпише платежните нареждания, с които да се преведат сумите по възнагражденията. Административните актове, които трябва да се подпишат от кмета на общината, също не биха могли към момента да се издават.

Според председателя на Общинския съвет няма как да бъде определен временно изпълняващ длъжността, тъй като настоящият кмет не е отстранен от длъжност и очаква решението от прокуратурата.

Богомил Станков, председател на Общински съвет-Чупрене: Подадохме писмо, аз като председател на Общинския съвет до наблюдаващия прокурор да разреши кметът да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества до неговото връщане на работа.

В Чупрене казват, че две седмици нямат отговор какво да правят, а сами не могат да намерят изход от ситуацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50% от обществените поръчки се изготвят от непрофесионалисти?
50% от обществените поръчки се изготвят от непрофесионалисти?
С изложба от детски рисунки в Бургас отбелязаха Деня на Земята
С изложба от детски рисунки в Бургас отбелязаха Деня на Земята