НОВИНИ

Община Кресна очаква помощ от държавата за ремонт на пътища

Община Кресна се надява да получи финансова помощ от държавата, за да ремонтира пътя до селата Стара Кресна и Ощава. Пътната отсечка е в ужасно състояние от тежките камиони, които вече месеци наред извозват обгоряла дървесина от засегнатите от миналогодишния пожар в района хиляди декари гора. Местните жители се оплакват, че по разбития и осеян с дупки път трудно се придвижват до селата си.Вижте и още във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 06.06.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Според хората в Стара Кресна камионите са разрушили на доста места асфалтовата настилка, вследствие на което са се образували огромни кратери. Доскоро огромна дупка е имало и в центъра на селото. Запълнили я, за да могат да преминават камионите.

Според хората когато падне дъжд, се образуват дълбоки коловози и преминаването е невъзможно. Местните се ядосват, че си чупят колите. Разрушена е пътната настилка и до съседното село Ощава.

Павел Паскалев, кметски наместник на село Стара Кресна: Ние преди това бехме село за приказка. Имаше туристи отсекъде. Сега ни туристи -напуснаха ни хората. Даже и ние ще избегаме.

От горското стопанство могат да поддържат с техника само черните пътища, казаха от Общинската управа. Заради малкия общински бюджет с проблема не може да се справи и Общината.

Валентин Стоичков, заместник-кмет на община Кресна: Ние получаваме някъде около 200-250 000 лева годишно капитални разходи, които са крайно недостатъчни за подобряване на инфраструктурата в общината и за ремонт на тези четвъртокласни пътни мрежи.

Затова от общинската управа са изпратили писмо до Земеделското министерство с молба за финансова помощ за ремонт на пътя до двете села.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Портних след пороя във Варна: Основните щети са в тротоарните настилки
Иван Портних след пороя във Варна: Основните щети са в тротоарните настилки
Продължават антиправителствените протести в Йордания
Продължават антиправителствените протести в Йордания