НОВИНИ

Община Пловдив призовава гражданите да подават сигнали за опасни ледени висулки

40 предписания за непочистен сняг и ледени висулки са издали само за два дни от Общинския инспекторат в Пловдив. Предупрежденията са към собственици на търговски обекти в града. Гражданите също са длъжни да отстранят надвисналия лед от покривите на домовете си. В противен случай също подлежат на санкции.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Галена Паскова
18:15, 01.03.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Проверките за надвисналите заплашително ледени висулки се извършват от служителите на Общинския инспекторат. Работници вече са отстранили леда от подлезите в града.

Ангел Славов - директор на Общински инспекторат - Пловдив: "Хората действат адекватно и си ги почистват, а там, където съответно не могат да ги достигнат и могат да създадат някаква опасност. Ангажираме колегите от "Градини и паркове" и "Чистота".

Заради снега и заледяването жителите на Пловдив обаче внимаваха къде стъпват, а не какво има над главите им.

Антоанета: "Вчера падна една, за малко, аз успях да мина преди нея, да, висулката, да. Не очаквах, не очаквах, че на това място точно ще има висулка."

Проверките обхващат и почистването на снега пред търговските обекти, като глобите са до 2 хиляди лева за физически лица и от хиляда до 20 хиляди лева за юридически. Заради студа тази сутрин работниците от "Чистота" са започнали работа по-късно. Заледените тротоари обаче се почистваха трудно.

Недка: "Сега хвърлихме малко сол и сега по-хубаво и по-удобно да чукаме и да хвърлим. Иначе стяга, корав, не става."
Антоанета: "Страшно ме е страх да не падна. Изпитвам ужас и нищо не е почистено, улиците са в страшно състояние."

Въпреки че е задължение на Общината да почиства тротоарите и пред жилищните кооперации, се разчита и на активността на хората да отстранят снега и леда пред домовете си. Това обаче се случва все по-рядко, заявяват от общинската администрация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за опасно ниски температури в цялата страна
Жълт код за опасно ниски температури в цялата страна
Лични лекари от София протестираха пред здравното министерство
Лични лекари от София протестираха пред здравното министерство