НОВИНИ

Община Варна награди изявени студенти от висшите училища в града

Изявени студенти от варненските висши училища получиха годишни поименни награди и грамоти от Община Варна. Те се връчват за високи резултати в международни и национални конкурси и състезания и отлични постижения в научни форуми. На церемонията грамоти получиха и техни колеги, участвали в конкурса за най-добра дипломна работа на териториалната организация на Научно-техническите съюзи във Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
18:00, 05.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Сред отличените са студенти от специалностите “Психология”, “Финанси”, “Право”, “Софтуерни технологии”, “Корабни машини и механизми”, “Дентална медицина” и “Бизнес информационни системи”. Награда в областта на педагогическите науки получи студентът от Варненския свободен университет Александър Иванов. Разработките му са свързани с изследване на типологията на лидерството и ученическото самоуправление.

Александър Иванов, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“:
Много се надявам, ние младите да сме бъдещите лидери на нашата страна и да я изведем към просперитет.

Наградата в областта на “Хуманитарните науки” беше връчена на студентката по медицина Елена Игнатова. Тя съчетава следването с работа в Отделението по ортопедия и травматология към болница “Света Марина”. Решила е да остане и да се реализира в България.

Елена Игнатова, Медицински университет - Варна:
Твърдо ще се боря с проблемите на нашата система. Надявам се да имаме успех.

Наградата за най-добра дипломна работа за 2017 година в направление “Технически науки” е за Калин Калинков, студент в Техническия университет. Разработката му е в областта на биомедицината.

Калин Калинков, Технически университет - Варна:
С което се цели спестяване от времето за провеждане на изследвания, пътуване на пациенти до болнични заведения. По този начин улесняваме и работата на медицинските специалисти.

Наградите имат за цел да поощрят и популяризират постиженията на студентите от варненските висши училища в различни научни области.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Тодоров за Техноимпекс: Тази сделка вони отвсякъде
Антон Тодоров за "Техноимпекс": Тази сделка вони отвсякъде
Авария остави варненци без парно и топла вода
Авария остави варненци без парно и топла вода