НОВИНИ

Община Варна премахва висящите кабели

Община Варна започна премахването на незаконните въздушни кабели на интернет доставчици и кабелни оператори. В момента се работи в район ”Одесос”. Влезлите в сила заповеди са издадени от районното кметство. Според наредба от 2012 година, всички комуникационни кабели трябва да са под земята.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева, Емил Жупов
07:54, 10.12.2015
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Години наред интернет доставчици и кабелни оператори предоставят услуги на клиентите си, опасвайки града с плетеница от въздушни кабели. Последният срок за свалянето им изтече преди 8 години. Въпреки това кабелните оператори продължават да нарушават разпоредбите.

Иван Луканов, началник на отдел “Строителен контрол” в Община – Варна: В целия град, където има поставени въздушни кабели, ще бъдат премахнати. Това трябва да го знаят кабелните оператори.

Свалянето на кабелите засегна клиентите на интернет доставчиците и на кабелните оператори, които останаха без телевизия и интернет.

В повечето случаи собственикът на кабелите е неизвестен. Затова наказани няма, а премахването на кабелите е за сметка на общинския бюджет. Оказа се, че варненци одобряват акцията на строителен контрол.

Премахването на кабелите ще продължи и догодина в целия град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Менделеевата таблица украси коледна елха
Менделеевата таблица украси коледна елха
Канада посреща първия самолет със сирийски бежанци днес
Канада посреща първия самолет със сирийски бежанци днес