НОВИНИ

Няма да отдават на концесия Летище Пловдив

Общинският съвет на Пловдив иска от държавата да прехвърли бъзвъзмездно на Община Пловдив собствеността на летището край Крумово. Това предложение, внесено от кмета Иван Тотев, беше подкрепено с 38 гласа "ЗА" на днешната сесия на местния парламент. Сред съветниците от опозицията обаче то внесе смут.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 02.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Днешното решение противоречи на друг местен вот от преди няколко месеца, когато с единодушие беше дадена подкрепа на пловдивския "Консорциум летище Пловдив", който е сред кандидат-концесионерите на аеропорта.

Концесията за летището в Пловдив беше спечелена от китайския гигант "Хайнан Груп", който обаче отказа в последствие. До дни Министерството на транспорта трябва да обяви дали втората класирана оферта на "Консорциум Летище Пловдив" ще вземе концесията.

Розалин Петков - зам.-кмет на Пловдив: Имаме тази възможност, затова го искаме, виждате 38 гласа "ЗА", общинският съвет реши и ще стане принципал на летището, няма проблеми да управляваме летището.

Дани Каназирева - съветник от "Съюз за Пловдив": Това прибързано взимане на решение на 2 август в извънреден порядък при открита концесионна процедура и то на прага на обявяване за спечелила пловдивска фирма, която ние самите сме гласували да подкрепим, ме кара да мисля, че има нещо друго и това предложение не е направено в тази зала.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евростат: Безработицата през юни в България е намаляла до 4,8%
Евростат: Безработицата през юни в България е намаляла до 4,8%
Две деца са с опасност за живота след удар от волтова дъга
Две деца са с опасност за живота след удар от волтова дъга