НОВИНИ

Общината ще доставя лекарства на болни в Бобошево

Община Бобошево обяви горещ телефон, на който хората от града и близките села могат да поръчват лекарства, които да им се доставят от Дупница и Благоевград. Вече две седмици единствената аптека в града не работи и на хората им се налага да пътуват до по- големи градове. Новата услуга е напълно безплатна.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
18:17, 16.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Всеки жител може да позвъни на телефона в общината и да посочи от кои лекарства има спешна необходимост. Те ще му бъдат доставени от служителите на общинската администрация още в същия ден. Личният лекар в Бобошево обясни, че често кметските наместници на отдалечените села също доставят на хората медикаментите.

д-р Къчно Ценов: Кметските наместници са плътно ангражирани с тази дейност, всички до един. На пациентите взимат рецептурата книжка идват тука изписваме лекарствата от аптеката и им ги занасят... Това мисля, е едно добро решение на въпроса.

Според жителите на Бобошево това е временно решение на проблема и трябва отново единствената аптека, която обслужва близо 4000 души да заработи.

Славка Джукева: Не е удобно, как. Много е ясно, че тука като отидеш гледаш и пазаруваш.
;
Борис Везенков: Може, както се разнася хлябът по селата, и лекарствата да се разнасят и всичко зависи от парите дали общината има пари.

От Общината обясниха, че вече е сключен нов договор със фармацевт и аптеката ще отвори в началото на следващия месец. В момента се подготвят документите в Регионалната здравна инспекция.

Крум Маринов, кмет на община Бобошево: Имаме възможност да подпомогнем и млади аптекари помощ финансова за набавяне на резерва лекарства, които трябва да разполага една аптека.

Бизнесмени от града също са предложили помощ за снабдяването на аптеката с медикаменти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънският посланик представи приоритетите на европредседателството
Румънският посланик представи приоритетите на европредседателството
​Григор Димитров с нов успех на Откритото първенство по тенис на Австралия
​Григор Димитров с нов успех на Откритото първенство по тенис на Австралия