НОВИНИ

Общината в Благоевград набира инструктори за въжения парк край града

Съоръжението всеки ден се посещава от много деца, а за безопасността на атракциона се грижи екип от 7 души. Повечето от инструкторите обаче са напуснали и са заминали да работят в чужбина.

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 21.08.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Стоян Младенов е инструктор на въжения парк край Благоевград от 4 години. Казва, че обича работата си, но е решил да напусне в търсене на по-високо заплащане в чужбина.

Стоян Младенов: Както колегите включително и аз решаваме да се ориентираме на по-платени места, пък и на мен идеята ми беше да се хвана на нещо, което е сигурно докато уча. Остава ми един изпит, крайно време е да видя какво се случва навън и извън страната.

Да обичат децата и работата си, това е съветът, който Стоян дава на всички, които искат да станат инструктори на въжения парк.

Стоян Младенов: Другото, което е максимална отговорност и контрол, не само върху всяко едно движение, както на децата, така и на тях самите.

За желаещите да станат инструктори не се изисква трудов стаж и професионален опит.

Валери Миков, управител на общинско дружество "Спортни имоти": Особено добре е за студенти, той дори и да учи, в учебно време може, тъй като при нас натоварването на парка е събота и неделя и по празнични дни.

Над 9 000 деца са минали през най-големия въжен парк в Югозападна България от месец март до момента. От общината казаха, че в района има денонощна охрана. Правят се и ежедневни проверки за изправността на въжените съоръжения, за да не се стигне до инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потушен е възобновилият се пожар в Карлово
Потушен е възобновилият се пожар в Карлово
Отлив на земеделски производители в Пловдивско
Отлив на земеделски производители в Пловдивско