НОВИНИ

Общините Хайредин, Борован и Мизия обявиха бедствено положение

Със Заповед на областния управител на област Враца е обявено бедствено положение на територията на общините Хайредин, Борован и Мизия, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Враца.

bnt avatar logo
от агенция Фокус
15:42, 10.07.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На основание Закона за защита при бедствия, е въведен в действие Областният план за защита при бедствия, в частта „Наводнения“. Областният управител е разпоредил на кмета на Община Хайредин, на кмета на Община Борован и кмета на Община Мизия да организират изпълнението на Общинския план за защита при бедствия в частта „Наводнения“ и да уведомят кметовете на кметства за предприемане на мерки за защита на населението.

Във връзка с обилните валежи от дъжд и опасността от преливане на язовири, бедственото положение е в сила от 10.00 часа на 10 юли 2018 г. до 21.00 часа на 16 юли 2018 г.

Областният съвет за сигурност и щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия преминава в непрекъснат режим на работа.

Кметовете на общините Хайредин, Борован и Мизия са задължени да предоставят информация за обстановката на всеки два часа на оперативния дежурен при Областния съвет за сигурност.

Към момента по информация в Областния съвет за сигурност, няма данни за опасност за населението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалият от токов удар е закачил кабел от високоволтовата мрежа
Пострадалият от токов удар е закачил кабел от високоволтовата мрежа
Кралското семейство чества 100 години военновъздушни сили
Кралското семейство чества 100 години военновъздушни сили