COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Общински съветник от Кюстендил предлага солни стаи във всички детски градини

Солни стаи да бъдат изградени във всички детски градина в община Кюстендил. Това предлага общинският съветник инж. Огнян Атанасов. В момента в града има разкрита една солна стая, която не е достатъчна за населението, смята Атанасов. Необходимата сума за изграждането на една подобна стая е около 22 000 лева.

от Ангелина Дочева
09:06, 06.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Предложението на общинския съветник е в шестте детски заведения да бъдат изградени солни стаи с пари от бюджета на общината. От лечебните свойства ще могат да се възползват над 500 деца, а посещенията за тях ще са безплатни.

Огнян Атанасов, общински съветник - Кюстендил: В момента децата ядат здравословна храна и в комбинация ще се заздрави имунитета и другото което е, има доста деца с белодробни заболявания, това ще ги облекчи.

Според родители, идеята е много добра, защото грижата за здравето на децата им е най-важно.

Борислава Янакиева, родител: Вярвам в положителния ефект върху дихателните, респираторни проблеми при деца, при големи и най-вече децата много се забавляват, когато са вътре така че за всички е плюс.

Около 130 000 лв са необходими за изграждането на солните стаи в шестте детски градини в града. Предстои Общинския съвет да вземе решение за отпускане на необходимата сума.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Осигурените българи могат да ползват болнични, ако бъдат поставени под карантина
Осигурените българи могат да ползват болнични, ако бъдат поставени под карантина
Оставете Тамара на мира…
Оставете Тамара на мира…